Miquel Pujol Garcia

Posted by in Emprenedors craft, Notícies

Tècnic especialista en delineació industrial per l’Escola Municipal de Treball de Granollers (EMT).
Màster en Sistemes d’informació Geogràfica (SIG) per la Universitat de Girona. Programa UniGis.
 

La meva afició als mapes ve de lluny. Sempre he estat jo el responsable -en els meus àmbits d’amistat- de portar la documentació d’orientació, de saber en tot moment on tenim el nord, de ser el responsable de no perdre’s. No m’agrada utilitzar el GPS perquè la comunicació dins el cotxe o caminant es veu mermada. A vegades perdre’s és divertit i emocionant i permet conèixer els sitio més bonics i inesperats.

A la feina estic envoltat tot el dia de mapes i plànols, creant-ne, treballant-los, mirant-los, examinant-los. El meu ofici -delineant- va portar-me a ser el responsable de la creació, maquetació i disseny de tota la documentació gràfica del Pla d’Ordenació Municipal de Granollers, el POUM. L’aprovació inicial d’aquest document de planejament general ve acompanyada d’un termini d’exposició pública en el qual els ciutadans/es poden consultar les alteracions urbanístiques de les seves propietats i de l’entorn més immediat.

És durant el mes d’exposició pública on vaig observar que la gent somreia quan trobaven en un gran plànol on estaven, on vivien i on havien d’anar. Feien comentaris alegres sobre els entorns que coneixien i apareixien bons records d’accions passades. Vaig observar la relació directe que hi ha entre la persona i l’entorn, i en aquell moment vaig decidir que aquell somriure no es podia quedar només allà sinó que s’havia de portar damunt. Com? Amb una samarreta especial, donant l’opció que cadascú portés la del seu sitio únic, personal, preferit i intransferible. Vaig començar a investigar i a fer proves amb samarretes i en el moment d’ensenyar-les vaig veure que el somriure és encara més gran. És el que s’anomena “somriure geogràfic“.

http://www.sitioclub.com i a la seva botiga on-line podreu veure una mostra de les samarretes que ara mateix hi ha a disposició, però en poc més d’un mes una aplicació permetrà que tinguis la teva sitio única al món … igual que el teu somriure.